מאקרון דבש במילוי שמנת צרפתית

מאקרון דבש שלא ישאיר אף אחד אדיש – קל ופשוט להכנה!!!

 מצרכים:

50 גרם דבש טבעי
750 מ"ל מים
4 חלבונים
110 גר' סוכר
2 לימונים מהם לוקחים גרידה ומיץ
1 ביצה
50 גר חמאה

מאקרון דבש

מאקרון דבש (אילוסטרציה)

הוראות:

1. לחמם מראש תנור ל- 160 מעלות.
2. בסיר להרתיח את הדבש והמים עד שהם יתמזגו לנוזל אחיד – טמפרטורה של 118 מעלות.
3. בשביל במאקרון : יש להקציף 4 חלבונים (בטמפרטורת החדר) יחד עם  70 גר' סוכר במיקסר במהירות בינונית. לאט לאט שופכים את מי הדבש בהדרגה לתוך התערובת ומקציפים עד שהמרנג התקרר ל- 37 מעלות, והוא מסמיך ומבריק.
(מי שרוצה יכול להוסיף בשלב זה צבעי מאכל).
4.יש להעביר את התערובת לשקית זילוף, ולהזליף כ- 100 עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ במרווחים 2-1 מכל צד. יש להניח את התבנית בצד למשך 25 דקות לפני האפייה.
5. אופים את המרנגים ב-160-150 מעלות, במשך 15-14 דקות (תלוי בעוצמת התנור). המקרון מוכן כשהקליפה החיצונית שלו יבשה לגמרי, אבל בפנים הוא טיפה רוטט. חשוב לסובב את המגש לפחות פעם אחת במהלך האפייה לקבלת אפייה אחידה.
6. מוציאים ומקררים באופן מוחלט ורק אז משחררים מנייר האפייה.
7. להכנת קרם צרפתי – ערבבו בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים 40 גר' סוכר, 50 גר' מיץ לימון, ביצה. יש לבחוש כל הזמן עד לקבלת קרם בעל מרקם רך וקרמי.
8. שהקרם מתקרר מעט יש להוסיף לו 50 גר' חמאה ולערבב.
9.כשהמרנג מתקרר – יש ליצור מאקרון על ידי מריחת שכבת קרם שטוחה על המרנג ולכסות עם המרנג השני.

 

דילוג לתוכן