רצועות טופו בסויה ודבש

חומרים:

חבילת טופו
מעט שמן זית לטיגון
2 כפות רוטב סויה טבעי
2 כפות דבש טבעי

אופן ההכנה:

1. חותכים את הטופו לרצועות. בעקרון אפשר גם לפרוס נתחים בדומה לחזה עוף.
2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הרצועות/ פרוסות הטופו מכל צדדיהן למשך מספר דקות, כדי שתעשנה פריכות מעט.
3. בקערה מערבבים את הסויה והדבש לרוטב סמיך. יוצקים אותו מעל רצועות הטופו ונותנים לו לבעבע מספר דקות עד שהוא מצטמצם.

 

עוגיות טחינה ודבש – ללא גלוטן

רכיבים:
כוס טחינה גולמית עדיפות למלאה
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
מעט גרידת לימון
קמצוץ גרידת אגוז מוסקט
קמצוץ מלח
קמצוץ קינמון
100 גר' – גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ושלל אגוזים, טחונים גס כולם במעבד מזון.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המשתתפים, ואז בעזרת שתי כפיות, יוצרים עוגיות ברווח אחת מהשנייה, על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות. מוציאים מהתנור, לאחר כ – 30 דקות או כשהעוגיות משחימות. להוציא את העוגיות רק כשהן מתקררות

דילוג לתוכן